Cogmed werkgeheugen training in Amsterdam

Cogmed werkgeheugen training in Amsterdam 

Door het trainen van het werkgeheugen kan het concentratievermogen verbeteren. Het werkgeheugen is belangrijk bij het richten van de aandacht. Door de Cogmed werkgeheugentraining lukt het beter om gestructureerd te werken te gaan, het overzicht te bewaren, belangrijke informatie te onthouden en om afleidingen te negeren.

Een verminderd werkgeheugen kan de oorzaak zijn als een leerling moeite heeft met:

  • Het opvolgen van meerdere instructies.
  • Het afronden van schooltaken, met name lezen en rekenen.
  • Het volgen van een gesprek of een verhaal.
  • Het terugvinden van spullen.
  • concentreren en vaak aan het dagdromen is.

Tijdens het online trainingsprogramma bij de Basisclub in Amsterdam wordt je begeleid door een gekwalificeerde coach (Jessie Mooij) om het werkgeheugen te verbeteren en daardoor ook de aandacht, het leervermogen en de werkhouding te optimaliseren. De training is bewezen effectief, maar ook intensief. Het vraagt veel van zowel de leerling zelf als van zijn directe omgeving. Bij elk trainingsblok neemt iemand de rol van trainingshulp aan om de leerling te stimuleren en feedback te geven. Het werkt alleen als de leerling gemotiveerd is en wordt gesteund door de mensen om hem/haar heen. 

Er is keuze uit 3 verschillende Cogmed programma’s en uit een aantal protocollen. Het Cogmed JM programma voor jonge kinderen (4-7 jaar) of kinderen die moeite hebben met lezen bestaat uit visueel ruimtelijke oefeningen met grappige poppetjes (Furzies) waarbij de kinderen een beloning verdienen. Dit duurt een kwartier per trainingsblok. Bij Cogmed RM (7-17 jaar) zijn de oefeningen uitdagender en wordt er gebruik gemaakt van letters en getallen. Na het trainen mogen de kinderen als beloning een race spel doen (Roboracing). Dit duurt afhankelijk van het aantal afgesproken oefeningen per trainingsblok 20-50 minuten. Cogmed QM lijkt op Cogmed RM (17+), alleen is deze versie prikkelarm en zonder beloning. Samen wordt tijdens de intake besproken welke trainingsopzet het meest passend is. Op mycogmed.com kan een demo worden uitgeprobeerd. 

Afhankelijk van hoe vaak en hoe lang er per keer getraind wordt, duurt de totale training minimaal 5 weken tot maximaal 14 weken. De effectiviteit verandert niet bij de verschillende protocollen en programma’s. 

Voor meer informatie kijk het filmpje: Wat is Cogmed? from RAAK VIDEO on Vimeo.

 

Reactiemogelijkheid is gesloten