Hollandse zomerweken

Hollandse Zomerweek tiny orange

Maandag 16 juli tot en met vrijdag 20 juli 2018 en maandag 27 augustus tot en met vrijdag 31 augustus 2018 vinden de Hollandse Zomerweken 2018 plaats. Tijdens deze week staat alles in het thema van Nederland. De week is bedoeld voor kinderen (6-12 jaar) voor wie Nederlands de tweede taal is, voor buitenlandse kinderen die in Nederland wonen en Nederlands spreken en voor Nederlandse kinderen in het buitenland. Schrijf je nu in!

Er wordt op speelse wijze aandacht besteed aan het beter leren beheersen van de Nederlandse taal en er wordt kennis gemaakt met de Nederlandse cultuur en typische gewoonten. De week is kleinschalig en persoonlijk. Dit zorgt voor een vertrouwde en veilige omgeving waar iedereen zichzelf kan zijn en waar eveneens ruimte is voor gezelligheid. Via een intake (per mail of via skype) wordt in kaart gebracht welk(e) aspect(en) van de Nederlandse taal het kind graag zou willen leren en oefenen. Voor elk kind wordt een plan gemaakt met de doelen van de week. Achteraf wordt aan de ouders teruggekoppeld hoe het is gegaan. Om het lezen te verbeteren en de kinderen zeker te maken wordt gezamenlijk gelezen aan de hand van erkende methodes. Regelmatig wordt voorgelezen uit boeken van bekende Nederlandse schrijvers. Bovendien wordt er alleen maar Nederlands gesproken waardoor de spreekvaardigheid en woordenschat wordt uitgebreid. Kinderen werken aan schrijfvaardigheid door zelf een logboek bij te houden, maar ook door actief aan de slag te gaan met spelling. De werkwoordspellingregels worden besproken, elke leerling maakt een overzichtelijke ‘hulpkaart’ en oefent met de geleerde regels. De basisregels met betrekking tot spelling komen ook aan de orde (hiervoor wordt gebruik gemaakt van erkende methodes uit de remedial teaching en school). Een map met de geleerde (werkwoord)spellingsregels gaat als naslagwerk mee naar huis.

De zomerweken vinden plaats in Amsterdam Zuid (Olympiakade 8). Het is voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar oud. De groepen zijn erg klein (ca. 12 kinderen) en er is 1 op 4 begeleiding, dus voldoende aandacht voor iedereen. Het is inderdaad een dagkamp zonder overnachting. De dagen beginnen om 09.30 en eindigen om 17.00 uur.
Elke ochtend is educatief waarbij we spelenderwijs aan de slag gaan met de Nederlandse taal. Afhankelijk van de wens van ouders (en kind) wordt gefocust op bijvoorbeeld spreken, lezen of schrijven (spelling). Daarnaast leren de kinderen nieuwe woorden passend bij het thema van de dag en wordt er aandacht besteed aan de structuur van de taal. Spreekvaardigheid wordt bijvoorbeeld geoefend door het spelen van een spel of het doen van spreekopdrachten.
Naast het educatieve gedeelte staat elke dag in het teken van een bepaald Nederlands cultureel thema. Hierbij worden activiteiten aangeboden, zodat de dagen afwisselend en leuk zijn. Denk hierbij aan een museumbezoek met de tram, haringhappen, een fotoshoot in klederdracht in Volendam alsook sporten in het Olympisch stadion.

Een impressie tiny orange

Ultimate Responsive Image Slider Plugin Powered By Weblizar

Reactiemogelijkheid is gesloten