Kansengelijkheid

Kansengelijkheid bij de Basisclub 

De laatste tijd is er weer veel aandacht over de groeiende ongelijkheid binnen het onderwijs (Parool 29-10-2021; Bijles, FD 06-11-2021; Bijlesindustrie dreigt publiek onderwijs uit te hollen). Het gaat precies over de onderwerpen waar wij als Basisclub en Dutch club ons al een tijd hard voor maken.

Bij de de Basisclub en Dutch club bieden we positieve, professionele, plezierige en persoonlijke begeleiding aan leerlingen in het basisonderwijs. Met alle leerlingen wordt altijd gewerkt aan een persoonlijk leerplan waarbij de leerlingen gericht extra ondersteuning krijgen bij vakken die een uitdaging voor hen zijn. Deze begeleiding is waardevol voor veel leerlingen. Ze doen succeservaringen op, zodat ook het zelfvertrouwen groeit. Jammer genoeg kan niet iedereen deze ondersteuning betalen, waardoor de verschillen tussen arm en rijk alleen maar groter worden en de kansenongelijkheid toeneemt.

Onze droom is om deze persoonlijke, positieve en professionele begeleiding die wij bieden, voor alle basisschoolleerlingen in Amsterdam bereikbaar te maken.
De afgelopen jaren hebben we al een paar keer de sociale basis subsidie van stadsdeel Zuid gekregen, een Tel mee met taal project kunnen aanbieden en een gift van een stichting binnen gehaald om de kinderen te kunnen ondersteunen die het zelf niet kunnen bekostigen. Ook werken we nauw samen met scholen in de buurt die, onder andere, NPO gelden inzetten om Basisclub en Dutch club begeleiding te organiseren voor hun leerlingen op school.

Om de Basisclub en Dutch club voor alle Amsterdamse basisschoolleerlingen bereikbaar te laten zijn en de kansenongelijkheid binnen het basisonderwijs te verminderen, zijn wij op zoek naar mogelijkheden en samenwerkingen. Wilt u ook een bijdrage leveren aan kansengelijkheid in Amsterdam? Of wilt u met ons brainstormen over mogelijkheden? Neem dan contact op via info@basisclub.nl of 0612124034.

Reactiemogelijkheid is gesloten